Corradi

Particuliere realisaties

Bioclimatics Alba: comfort en finesse voor een rustgevende ruimte te midden van de heuvels

Switzerland

Een heuse woonkamer creëren in de buitenlucht, voor een privéwoning tussen de bossen in de Zwitserse bergen, in een bijzonder gebied van het kanton Ticino: dit was wat Matteo Scudiero en EsseDiEsse wilden bereiken met hun outdoor project.
 
Het concept van het project richt zich op een behoud van en een nadruk op de eenvoud en de puurheid van de lijnen van het hoofdgebouw en van het omliggende platteland. In de ruimte ontworpen door Matteo Scudiero, zijn drie verschillende zones ontwikkeld: living, eetruimte en wellness.

Een outdoor die een harmonieus geheel vormt met het landschap

Het pad betegeld met rood porfier van Cuasso uit de steengroeven van Bonomi, geeft toegang tot de ruimte, waar de bioklimatische pergola Alba de eerder aanwezige structuur vervangt.
 
Alba is een lichte structuur met een minimalistisch ontwerp die de outdoor een bijzonder verfijnde atmosfeer weet te geven. De lamellen van de pergola kunnen tot 150° versteld worden, om zo de hoeveelheid licht en schaduw, maar ook de luchtcirculatie en de temperatuur, op natuurlijke wijze te kunnen regelen. De overkapping van de pergola is, wanneer deze volledig afgesloten is, ook waterdicht waarbij het water wegstroomt via de in de palen geïntegreerde afvoeren.
 

Lounge en spa in de openlucht onder de bioklimatische pergola Alba

Door met de kleuren van de betegeling rondom de pergola te spelen, worden de zones afgebakend en gediversifieerd. De lichte houtkleur van de wellness-zone, waar een Jacuzzi staat, staat in contrast met het donkere parket van de lounge en het groen van de omringende grasvelden, en vormt een suggestief geheel.
 
In het project zijn, naast de glazen schuifwanden, ook zachte acryldoeken opgenomen en is een systeem van domotica geïntegreerd dat ook via de smartphone bediend kan worden.
 
Zo wordt de buitenruimte de plek waar Natuur en Architectuur elkaar verrijken en aanvullen, voor een atmosfeer waarin indoor en outdoor samensmelten in een alchemie van licht, kleur en schaduw.
 
 
Project Privéwoning van Tesserete (Lugano)
Uitvoering van de werkzaamheden: Matteo Scudiero en EsseDiEsse
Foto’s Vito Corvasce voor Archikiller Lab
 

Laten we contact houden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang automatisch de laatste Corradi nieuwtjes