Corradi
Inzichten

Zonnezeilen en een oase van schaduw: zomer aan zee volgens Corradi.

Zonnezeilen en een oase van schaduw: zomer aan zee volgens Corradi.
Met de komst van de zomer wordt het weer de hoogste tijd om te genieten van de kust; reizigers en vakantiegangers struinen de stranden en boulevards af op zoek naar een fijn plekje om te ontspannen en te genieten van al het goeds dat de zon en de zee te bieden hebben. Daarom is het dan ook zo belangrijk dat de plekken waar we onze vrije tijd doorbrengen en genieten van het strand comfortabel zijn en zorgen voor een ontspannende omgeving waar we lekker bij kunnen komen.
Het strandtoerisme is een belangrijke sector voor de outdoor architectuur; tegenwoordig geven strandpaviljoens, restaurants en stranden de voorkeur aan een hedendaagse architectuur, met veelzijdige en slimme oplossingen, die zich beter weten te integreren in hun omgeving dan de meer traditionele, gemetselde constructies.

scirocco-vela-doppia-6.jpg

Er is geen plek meer voor betonnen en imposante gebouwen; het sleutelwoord is lichtheid. Het ontwerp van de zonnezeilen is in dit opzicht een waardevolle partner, want de gestroomlijnde vormen en strakke lijnen zorgen voor essentiële oplossingen, die iedere ruimte elegant en functioneel weten te maken.


_v5y8711-large.jpg

Zonnezeilen

Zonnezeilen passen perfect in deze context en zorgen voor een heuse inrichting want ze weten open ruimtes te creëren die een essentiële en moderne stijl hebben, maar tegelijkertijd opgenomen worden in de omgeving.
Innovatieve materialen, geavanceerde stoffen en een lineair, functioneel design zijn de voornaamste kenmerken van onze zonnezeilen, die een stijlvolle toevoeging vormen aan iedere ruimte.


06.jpg

Defense is ontworpen om strak, stevig en bestendig te zijn, voor een theatraal effect op het omringende landschap. De Defense zeilen, zowel freestanding als aangebouwd, worden gekenmerkt door twee zeilen die om elkaar heen draaien op een horizontaal profiel en uitgerust kunnen worden met een gemotoriseerde sluiting. Baanbrekende technologie en een schitterende vormgeving komen samen voor een structuur die niet alleen functioneel is maar ook visueel fascinerend.
Het design van Defense is ideaal om ruimtes nog mooier te maken: op een locatie met zeezicht kan er bijvoorbeeld een heus toneeldecor worden gecreëerd dat het panorama nog bijzonderder maakt en tegelijkertijd bescherming biedt tegen de zon op de warmste uren van de dag.

scirocco-vela-doppia-1_senza-righette.jpg

Panoramische terrassen die uitkijken over zee, lounge bars met zicht op de daken, dankzij het zonnezeil Scirocco dat grote oppervlakken, tot maar liefst 70 m², weet te overdekken. Scirocco is opvallend en functioneel en kan – net als alle andere zeilen van Corradi – uitgerust worden met een sensor voor automatische sluiting in geval van harde wind. Dankzij zijn bijzondere structuur en enorme aanpasbaarheid, is het een veelzijdige oplossing die past in verschillende omgevingen, vooral dankzij het minimale en elegante ontwerp. 

dsc_0418.jpg

Het dynamische en moderne design van Maestrale, een zonnezeil met een geraffineerde stijl, geïnspireerd, zoals alle Sun Sails van Corradi, op de nautische wereld en de wind. Het essentiële uiterlijk van dit zeil, dat nog eens extra benadrukt wordt door de stalen palen, is ideaal voor locaties in de openlucht, zoals tuinen of badplaatsen, waar de zilte zeelucht de hoofdrolspeler is.
Een lunch op het strand, een aperitiefje aan zee; dankzij de zonnezeilen staat de zomer 2022 in het teken van het goede leven: in de schaduw, een zacht briesje, uitkijkend over natuurlijke, ongerepte en ontspannende panorama’s.

 

Contact us

Download the catalog or request a quotation